ıslama (bandırma)

Tavuklu Yufka Tarifi

ıslama  (bandırma)

Malzemeler

  1. 1 Bütün tavuk
  2. 1 Baş soğan
  3. 1,5 kg ıslamalık yufka
  4. 250 g tereyağı
  5. Tuz

Yapılışı

  1. Tavuğu bol suda haşlayın.
  2. Yufkaları ortadan ikiye kesin.
  3. Kesilen yufkaları iki parmak kalınlığında katlayın ve dört parçaya bölün.
  4. Haşlanan tavuğu didin ve ayrı bir kaba alın.
  5. Tavuk suyundan 3/5 su bardağı alarak ateşe dayanıklı bir tencereye koyun ve kısık ateşte ısıtın.
  6. Tereyağını eritin.
  7. Tavuk suyunun içine bir iki kaşık erimiş tereyağı ekleyin.
  8. Ateşe dayanıklı tepsiye biraz ayçiçek yağı koyun.
  9. Yufkaları dizin. Her bir yufkayı tereyağına bandırın ve tüm yufkaların üzerine sürün.
  10. Yufkaları kısık ateşte olan tavuk suyuna batırarak dizin.
  11. Tavuğun bir kısmını yufkaların üzerine serpin ve işlemi tekrarlayın.
  12. En üstüne tekrar tavuk serpin.

Not

Islammış yufka kullanın; normal yufka hamur olur.

İpuçları

  • Yufkaların iyi ıslatıldığından emin olun.
  • Tavuk suyunu kısık ateşte ısıtmak, lezzetini artırır.

Yorumlar

  1. Çooook güzel

    YanıtlaSil
  2. et türü yemeklerin iyi olması kesin çok güzel olmuş eline saglık konyadan

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık asiye ablacım... Eminim çok lezzetli olmuştur. Afiyetler olsun ... Neşe

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkürler sevgilerrrrr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar