ıslama (bandırma)
Tavuklu Yufka Tarifi

Malzemeler
- 1 Bütün tavuk
- 1 Baş soğan
- 1,5 kg ıslamalık yufka
- 250 g tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Tavuğu bol suda haşlayın.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin.
- Kesilen yufkaları iki parmak kalınlığında katlayın ve dört parçaya bölün.
- Haşlanan tavuğu didin ve ayrı bir kaba alın.
- Tavuk suyundan 3/5 su bardağı alarak ateşe dayanıklı bir tencereye koyun ve kısık ateşte ısıtın.
- Tereyağını eritin.
- Tavuk suyunun içine bir iki kaşık erimiş tereyağı ekleyin.
- Ateşe dayanıklı tepsiye biraz ayçiçek yağı koyun.
- Yufkaları dizin. Her bir yufkayı tereyağına bandırın ve tüm yufkaların üzerine sürün.
- Yufkaları kısık ateşte olan tavuk suyuna batırarak dizin.
- Tavuğun bir kısmını yufkaların üzerine serpin ve işlemi tekrarlayın.
- En üstüne tekrar tavuk serpin.
Not
Islammış yufka kullanın; normal yufka hamur olur.
İpuçları
- Yufkaların iyi ıslatıldığından emin olun.
- Tavuk suyunu kısık ateşte ısıtmak, lezzetini artırır.
Çooook güzel
YanıtlaSilet türü yemeklerin iyi olması kesin çok güzel olmuş eline saglık konyadan
YanıtlaSilEline sağlık asiye ablacım... Eminim çok lezzetli olmuştur. Afiyetler olsun ... Neşe
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkürler sevgilerrrrr
YanıtlaSil