sarımsaklı,karabiberli hamsi tava
Hamsi Kızartma Tarifi

Merhaba sevgili okurlar.
Malzemeler
- 1 Kg hamsi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için ayçiçek yağı
- Yarım limon
Yapılışı
- Hamsileri temizleyip güzelce yıkayın.
- Hamsileri süzgece alın.
- Sarımsakları rendenin ince yerinden çekin veya ince ince doğrayıp dövün.
- Dövülmüş sarımsağı, karabiberi, pul biberi ve tuzu hamsinin içine koyun ve iyice karıştırın.
- Tavayı ateşe koyun ve biraz ayçiçek yağı ekleyin.
- Hamsileri mısır ununa bulayın.
- Hamsilerin kuyruk kısımları tavada ortada olacak şekilde dizin ve kızartmaya başlayın.
- Kızardığından emin olunca düz bir servis tabagını üzerine koyun ve tavayı ters çevirin.
- Kızarmış tarafı yukarı gelecek şekilde tavaya tekrar yağlayın.
- Servis tabagındaki hamsileri tavaya yerleştirin ve altı kızarana kadar pişirin.
- Aynı yöntemle servis tabanına alın ve sıcak servis yapın.
- Servis yaparken limon sıkın.
Afiyet olsun!
vay asiye yengemiz, hayırlı uğurlu olsun, balık tava süper görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler - filiz-erdinç-tuğra vuran
Asiye abla siten hayırlı olsun.Hamsi tava yemeğinden yemiş bir kişi olarak burdan herkese tavsiye ediyorum yapmalarını çok güzel bir balık yemeği.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilyorum yapan arkadaşlar çok teşekkür ederim ayrıca erdinç,filiz,tuğra yada teşkkürler
YanıtlaSil