Ana içeriğe atla
sarımsaklı,karabiberli hamsi tava
Hamsi Kızartma Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg hamsi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için ayçiçek yağı
- Yarım limon
Yapılışı
- Hamsileri temizleyip güzelce yıkayın.
- Hamsileri süzgece alın.
- Sarımsakları rendenin ince yerinden çekin veya ince ince doğrayın.
- Dövülmüş sarımsağı, karabiberi, pul biberi ve tuzu hamsilerin içine koyun ve iyice karıştırın.
- Tavayı ateşe koyun ve biraz ayçiçek yağı ekleyin.
- Hamsileri mısır ununa bulayın.
- Hamsilerin kuyruk kısımlarını tavada ortada olacak şekilde dizin ve kızartmaya başlayın.
- Kızardığından emin olduktan sonra düz bir servis tabağını üzerine koyun ve tavayı ters çevirin.
- Kızarmış tarafı yukarı gelecek şekilde tavaya tekrar yağ ekleyin.
- Servis tabagındaki hamsileri tavaya yerleştirin ve altı kızarana kadar pişirin.
- Aynı yöntemle servis tabagına alın ve sıcak servis yapın.
- Servis yaparken limon sıkın.
İpuçları
- Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.
- Kızartma işlemi sırasında yağı fazla ısıtmayın.
vay asiye yengemiz, hayırlı uğurlu olsun, balık tava süper görünüyor. sevgiler - filiz-erdinç-tuğra vuran
YanıtlaSilAsiye abla siten hayırlı olsun.Hamsi tava yemeğinden yemiş bir kişi olarak burdan herkese tavsiye ediyorum yapmalarını çok güzel bir balık yemeği.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilyorum yapan arkadaşlar çok teşekkür ederim ayrıca erdinç,filiz,tuğra yada teşkkürler
YanıtlaSilKiz asiye kotu olursa varyaa.aha yapiyorum
YanıtlaSil