MAYALI POĞÇA

Lezzetli Hamur Tarifi

Malzemeler

  • 40 gr Yaş maya
  • 100 gr Margarin
  • 3 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 3 Çay bardağı ılık süt
  • 2 Çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 Cimdik tuz
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 Tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı

  1. Bir su bardağı ılık suyla mayayı eritin.
  2. Mayayı erittikten sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
  3. Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun ve şekil verin.
  6. Üzerine yumurta sarısını ve pekmezi karıştırarak sürün.
  7. 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

İpuçları

  • Fırınınızın pişirme süresini ayarlamak için dikkatli olun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar