Ana içeriğe atla
MAYALI POĞÇA
Lezzetli Hamur Tarifi
Malzemeler
- 40 gr Yaş maya
- 100 gr Margarin
- 3 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 3 Çay bardağı ılık süt
- 2 Çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 Cimdik tuz
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Tatlı kaşığı pekmez
Yapılışı
- Bir su bardağı ılık suyla mayayı eritin.
- Mayayı erittikten sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
- Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun ve şekil verin.
- Üzerine yumurta sarısını ve pekmezi karıştırarak sürün.
- 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
İpuçları
- Fırınınızın pişirme süresini ayarlamak için dikkatli olun.
Yorumlar
Yorum Gönder