KABAK TATLISI

Balkabağı Tatlısı

KABAK TATLISI

Malzemeler

  • 1,5 Kg balkabağı
  • 2 Su bardağı toz şeker

Yapılışı

  1. Kabakların kabuklarını soyun ve iki parmak eninde dilimleyin.
  2. Tencereye dizin ve üzerine şekeri serpin.
  3. En az 3-4 saat ağzı kapalı bekletin.
  4. Hafif ateşte pişirin, arada kontrol edin.
  5. Şerbeti koyulaşınca ateşten alın.
  6. Servis yaparken dövülmüş ceviz veya kaymak ile süsleyin.

İpuçları

  • Fırında da aynı işlemi yaparak aynı sonucu alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. eline saglik asiye abla kabak tatlin süper görünüyor

    YanıtlaSil
  2. bende yaptım tarifini güzel oldu ablacıgım feyza ben eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş elinize sağlık
    en kısa zamanda bunları hanım ayaptırıcam
    sizinki kadar güzel olmasada elimizden geldiğince gayret şart

    YanıtlaSil
  4. yorum yazan arkadaşlar tşkl

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar