KABAK TATLISI
Balkabağı Tatlısı
Malzemeler
- 1,5 Kg balkabağı
- 2 Su bardağı toz şeker
Yapılışı
- Kabakların kabuklarını soyun ve iki parmak eninde dilimleyin.
- Tencereye dizin ve üzerine şekeri serpin.
- En az 3-4 saat ağzı kapalı bekletin.
- Hafif ateşte pişirin, arada kontrol edin.
- Şerbeti koyulaşınca ateşten alın.
- Servis yaparken dövülmüş ceviz veya kaymak ile süsleyin.
İpuçları
- Fırında da aynı işlemi yapabilirsiniz.
- Aynı neticeyi alırsınız.
eline saglik asiye abla kabak tatlin süper görünüyor
YanıtlaSilbende yaptım tarifini güzel oldu ablacıgım feyza ben eline sağlık
YanıtlaSilçok güzel olmuş elinize sağlıken kısa zamanda bunları hanım ayaptırıcamsizinki kadar güzel olmasada elimizden geldiğince gayret şart
YanıtlaSilyorum yazan arkadaşlar tşkl
YanıtlaSil