Ana içeriğe atla
ISPANAKLI GÜL BÖREK
Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 baş kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Biraz karabiber
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörek otu
Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayın, saplarını ayırın ve yapraklarını ince ince doğrayın.
- Tencereye biraz sıvı yağ koyun, soğanları ince ince doğrayın ve kavurun.
- Ispanakları, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyin. Tuz eklemeyin, çünkü peynir tuzlu olabilir.
- Kavrulan ıspanakları soğumaya alın ve rendelediğiniz peyniri ilave edin.
- Yumurtaları bir derin kaseye kırın, birinin sarısını ayırın ve çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin.
- Fırın tepsisini yağlayın, yufkaları ikiye kesin ve sütlü karışımdan yufkanın içine sürün.
- Ispanaklı harçtan yufkaya serperek koyun, rulo yapın ve bir ucundan tutup etrafında çevirin.
- Gül şeklini aldıktan sonra üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını ve pekmezi sürün. Çörek otunu gezdirin.
- Fırına verin. Not: Herkesin fırını farklıdır, fırınınıza göre ayarlayın.
İpuçları
- Yufkaları daha çıtır olması için fırın tepsisine yerleştirmeden önce biraz bekletin.
- İsterseniz iç harcına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder