ISPANAKLI GÜL BÖREK

Ispanaklı Börek Tarifi

ISPANAKLI  GÜL BÖREK

Malzemeler

  1. 1 kg ıspanak
  2. 3 adet yufka
  3. 1 su bardağı beyaz peynir
  4. 1 baş kuru soğan
  5. 1 su bardağı süt
  6. 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  7. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  8. 1 çay kaşığı pul biber
  9. Biraz karabiber
  10. 1 çay kaşığı pekmez
  11. Çörek otu

Yapılışı

  1. Ispanakları iyice yıkayın, saplarını ayırın ve yapraklarını ince ince doğrayın.
  2. Tencereye biraz sıvı yağ koyun, soğanları ince ince doğrayın ve kavurun.
  3. Ispanakları, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyin. Tuz eklemeyin, çünkü peynir tuzlu olabilir.
  4. Kavrulan ıspanakları soğumaya alın ve rendelediğiniz peyniri ilave edin.
  5. Yumurtaları bir derin kaseye kırın, birinin sarısını ayırın ve çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin.
  6. Fırın tepsisini yağlayın, yufkaları ikiye kesin ve sütlü karışımdan yufkanın içine sürün.
  7. Ispanaklı harçtan yufkaya serperek koyun, rulo yapın ve bir ucundan tutup etrafında çevirin.
  8. Gül şeklini aldıktan sonra üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını ve pekmezi sürün. Çörek otunu gezdirin.
  9. Fırına verin. Not: Herkesin fırını farklıdır, fırınınıza göre ayarlayın.

İpuçları

  • Yufkaları daha çıtır olması için fırın tepsisine yerleştirmeden önce biraz bekletin.
  • İsterseniz iç harcına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar