Ana içeriğe atla
ISPANAKLI GÜL BÖREK
Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 baş kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Biraz karabiber
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörek otu
Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayın, saplarını ayırın ve yapraklarını ince ince doğrayın.
- Tencereye biraz sıvı yağ koyun, soğanları ince ince doğrayın ve kavurun.
- Ispanakları, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyin. Tuz eklemeyin çünkü peynir tuzlu olabilir.
- Kavrulan ıspanakları soğumaya alın ve rendelediğiniz peyniri ilave edin.
- Yumurtaları bir derin kaseye kırın, birinin sarısını ayırın ve yumurtayı çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin.
- Fırın tepsisini yağlayın, yufkaları ikiye kesin ve sütlü karışımdan yufkanın içine sürün.
- Ispanaklı harçtan yufkaya serperek koyun, rulo yapın ve bir ucundan tutup etrafında çevirerek gül şekli verin.
- Üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını ve pekmezi sürün, çörek otunu gezdirin ve fırına verin.
İpuçları
- Fırınınızın sıcaklığına göre pişirme süresini ayarlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder