ISPANAKLI GÜL BÖREK

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Biraz karabiber
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Çörek otu

Yapılışı

  1. Ispanakları iyice yıkayın, saplarını ayırın ve yapraklarını ince ince doğrayın.
  2. Tencereye biraz sıvı yağ koyun, soğanları ince ince doğrayın ve kavurun.
  3. Ispanakları, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyin. Tuz eklemeyin çünkü peynir tuzlu olabilir.
  4. Kavrulan ıspanakları soğumaya alın ve rendelediğiniz peyniri ilave edin.
  5. Yumurtaları bir derin kaseye kırın, birinin sarısını ayırın ve yumurtayı çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin.
  6. Fırın tepsisini yağlayın, yufkaları ikiye kesin ve sütlü karışımdan yufkanın içine sürün.
  7. Ispanaklı harçtan yufkaya serperek koyun, rulo yapın ve bir ucundan tutup etrafında çevirerek gül şekli verin.
  8. Üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını ve pekmezi sürün, çörek otunu gezdirin ve fırına verin.

İpuçları

  • Fırınınızın sıcaklığına göre pişirme süresini ayarlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar