Ana içeriğe atla
Fırında Makarna
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- Haşlamak için yeterince su
- Biraz tuz
- Sosu için gereken malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 3 yemek kaşığı buğday unu
- 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- İstediğiniz peynirden 1 su bardağı (hellim veya normal peynir)
Yapılışı
- Makarnayı bol tuzlu suda 6-7 dakika haşlayın.
- Suyunu süzün.
- Sosunu yapmak için bir tencerede yağı eritin.
- Yağ eridikten sonra unu ekleyip biraz kavurun.
- Kavrulma işlemi devam ederken sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Koyulaşınca ateşten alın.
- Fırına dayanıklı bir borcama veya tepsiye makarnanın yarısını koyun.
- Üzerine sosun yarısını dökün ve hellim veya normal peyniri serpin.
- Geri kalan makarnayı ekleyin ve sosun devamını dökün.
- En son rendelenmiş kaşarı serpin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- Makarnayı haşlarken tuz miktarını ayarlamayı unutmayın.
- Farklı peynir çeşitleri deneyerek lezzeti zenginleştirebilirsiniz.
makarna çooook güzel ama listeniz yok mesela tatlılar,çorbalar vb olsa daha iyi olur.
YanıtlaSillistede yaptık öneriniz için çok tşkl yeni yeni tarifler yazıyorum sevgiler
YanıtlaSil