FIRINDA ALABALIK
Alabalık Tarifi
Malzemeler
- 3 adet alabalık
- 9-10 diş sarımsak
- 3 adet sivribiber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Biraz karabiber
- 3 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 adet fırın poşeti
- Tuz
Yapılışı
- Alabalıkları temizleyip yıkayın ve süzün.
- Balıkları tuzlayıp karabiber ekleyin.
- Fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin.
- Balıkları poşete koyun.
- Balıkların içine sarımsakları ve varsa defne yaprağını ekleyin.
- Sivri biberleri ve doğranmış domatesleri balıkların yanına yerleştirin.
- Balıkların üzerine tereyağını sürün.
- Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve üzerini çatalla birkaç yerinden delin.
Not:
Yanında roka, tere, kıvırcık veya marulla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder