FIRINDA ALABALIK

Alabalık Tarifi

Malzemeler

  1. 3 adet alabalık
  2. 9-10 diş sarımsak
  3. 3 adet sivribiber
  4. 2 adet domates
  5. 1 çay kaşığı tereyağı
  6. Biraz karabiber
  7. 3 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  8. 1 adet fırın poşeti
  9. Tuz

Yapılışı

  1. Alabalıkları temizleyip yıkayın ve süzün.
  2. Balıkları tuzlayıp karabiber ekleyin.
  3. Fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin.
  4. Balıkları poşete koyun.
  5. Balıkların içine sarımsakları ve varsa defne yaprağını ekleyin.
  6. Sivri biberleri ve doğranmış domatesleri balıkların yanına yerleştirin.
  7. Balıkların üzerine tereyağını sürün.
  8. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve üzerini çatalla birkaç yerinden delin.

Not:

Yanında roka, tere, kıvırcık veya marulla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar