FIRINDA ALABALIK

Alabalık Tarifi

FIRINDA  ALABALIK

Malzemeler

  1. 3 adet alabalık
  2. 9-10 diş sarımsak
  3. 3 adet sivribiber
  4. 2 adet domates
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. Biraz karabiber
  7. 3 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  8. 1 adet fırın poşeti
  9. Tuz

Yapılışı

  1. Alabalıkları temizleyip yıkayın ve süzün.
  2. Balıkları tuzlayıp karabiber ekleyin.
  3. Fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin.
  4. Balıkları poşete koyun.
  5. Balıkların içine sarımsakları ve varsa defne yapraklarını ekleyin.
  6. Sivri biberleri ve doğranmış domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
  7. Tereyağını balıkların üzerine sürün.
  8. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve üzerini çatalla birkaç yerinden delin.
  9. Fırında pişirin.

İpuçları

  • Yanında roka, kıvırcık veya marulla servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar