Ana içeriğe atla
FIRINDA  ALABALIK
Alabalık Tarifi
Malzemeler
  - 3 adet alabalık
 
  - 9-10 diş sarımsak
 
  - 3 adet sivribiber
 
  - 2 adet domates
 
  - 1 yemek kaşığı tereyağı
 
  - Biraz karabiber
 
  - 3 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
 
  - 1 adet fırın poşeti
 
  - Tuz
 
Yapılışı
  - Alabalıkları temizleyip yıkayın ve süzün.
 
  - Balıkları tuzlayıp karabiber ekleyin.
 
  - Fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin.
 
  - Balıkları poşete koyun.
 
  - Balıkların içine sarımsakları ve varsa defne yaprağını ekleyin.
 
  - Sivri biberleri ve domatesleri doğrayıp balıkların üzerine yerleştirin.
 
  - Tereyağını balıkların üzerine sürün.
 
  - Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve üzerini çatalla birkaç yerinden delin.
 
  - Fırında pişirin.
 
İpuçları
  - Yanında roka, kıvırcık veya marul ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder