Ana içeriğe atla
DAMLA ÇUKULATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Kek Tarifi
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 2-5 su bardağı un
Yapılışı
- Derin bir kapta yumurtaları çırpın, çırparken şekeri ekleyin.
- Diğer malzemeleri sırayla ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kek kalıbını yağlayın ve biraz un serpin.
- Çırptığınız kek harcını kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
İpuçları
- Kekin daha kabarık olması için yumurtaları oda sıcaklığında kullanın.
- Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder