DAMLA ÇUKULATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Kek Tarifi

DAMLA ÇUKULATALI  HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-5 su bardağı un

Yapılışı

  1. Derin bir kapta yumurtaları çırpın, çırparken şekeri ekleyin.
  2. Diğer malzemeleri sırayla ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Kek kalıbını yağlayın ve biraz un serpin.
  4. Çırptığınız kek harcını kalıba dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

İpuçları

  • Kekin daha kabarık olması için yumurtaları oda sıcaklığında kullanın.
  • Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar