Ana içeriğe atla
ÇATLAK KURABİYE
Tarif Başlığı
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- Yarım paket yumuşak margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için biraz pudra şekeri
- Biraz da tarçın
Yapılışı
- Tüm malzemeleri bir kaba koyun.
- Aldığı kadar un ile yoğurun, kulak memesi kıvamına gelmeli.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp fırına verin.
- Hafif pembeleşince fırından alın.
- Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin.
İpuçları
- Hamurun kıvamını kontrol edin, gerektiğinde un ekleyin.
- Pudra şekeri ve tarçını isteğe göre artırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder