Ana içeriğe atla
BEZELYELİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı et suyu (yoksa normal su)
- 1 çay fincanı bezelye
- 1 çay fincanı nohut
- 1 baş kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 1 orta boy patates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 çarliston biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yeterince tuz
Yapılışı
- Bulguru iyice yıkayıp süzelim.
- Pilav tenceresine tereyağını koyup, ince doğranmış soğanları ilave edelim.
- İnce doğranmış çarliston biberi ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince haşlanmış bezelye ve nohutu ilave edelim.
- Patatesi ince doğrayıp ekleyelim.
- Domatesleri doğrayıp ilave edelim.
- Bulguru, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyelim.
- Su ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte pişirelim, arada kontrol edelim.
İpuçları
- Yanında turşu ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder