BEZELYELİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı et suyu (yoksa normal su)
  • 1 çay fincanı bezelye
  • 1 çay fincanı nohut
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 orta boy patates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 çarliston biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeterince tuz

Yapılışı

  1. Bulguru iyice yıkayıp süzelim.
  2. Pilav tenceresine tereyağını koyup, ince doğranmış soğanları ilave edelim.
  3. İnce doğranmış çarliston biberi ekleyelim.
  4. Soğanlar pembeleşince haşlanmış bezelye ve nohutu ilave edelim.
  5. Patatesi ince doğrayıp ekleyelim.
  6. Domatesleri doğrayıp ilave edelim.
  7. Bulguru, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyelim.
  8. Su ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
  9. Kısık ateşte pişirelim, arada kontrol edelim.

İpuçları

  • Yanında turşu ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar