16 Nisan 2015 Perşembe

TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER




MALZEMELER     


Yarım paket margarin
1 Litre süt
3 Kahve fincanı un
3 Kahve fıncanı toz şeker
1 Vanilya
1 Damla sakızı [yoksa bildiğimiz falım sakız bir tane]

YAPILIŞI

 Tencereye yağı koyup eritelim eriyen yağa unu ekleyelim hafif çok az  kavuralım  şekeri de ekleyip sütü ilave edelim ama sürekli  çırpacakla karıştıralım  sakızı ve vanilyayı da ekleyelim karıştırarak pişirelim eğer topaklandıysa blendırla çırpıp  pişirmeye devam edelim piştikten sonra  mikser çırpacağıyla çırpıp ister borcama ister küçük kaselere koyalım  soğuyunca üzerine tarçın koyup soğuk servis yapalım NOT  Buzdolabında bir kaç saat beklerse daha lezzetli oluyor  birde sürekli karıştırmak gerekiyor  .Sskız tat ve kıvam veriyor.
afiyet olsunnn



                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder