5 Ağustos 2013 Pazartesi

FINDIKLI GÜLLAÇ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM RAMAZANIN SON GÜNLERİNDE SİZLERE BU GÜN GÜLLAÇ TARİFİ VERECEĞİM BİZDE FINDIKLI VE CEVİZLİ SEVİYORLAR SİZLER DEĞİŞİK KURU YEMİŞLERLE YAPABİLİRSİNİZ

MALZEMELER

10 Adet güllaç yufkası
1,5 Litre süt
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı dövülmüş fındık içi
1 Vanilya


YAPILIŞI

Bir tencereye sütü şekeri, vanilyayı koyup karıştırarak kaynatalım  kaynamış sütü soğumaya bırakalım yani ılık bir süt elde edelim güllaç yapraklarını yuvarlak geniş bir yepsiye teker teker üzerine süt koyarak ıslatalım ortasına fındık gezdirip işlemleri bitirelim en üzerine de fındık gezdirip dinlendirelim  NOT Szler istediğiniz gibi süsleye bilirsiniz nar ,fıstık gül suyu vesaire tatlı sevenler şekerin miktarını da artırabilirsiniz
afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder