24 Mart 2012 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ VERECEĞİM ÇOK KOLAY VE BASİT UMARIM BEĞENİRSİNİZ




MALZEMELER


1 Litre süt
1 Çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı irmi
1 Su bardağı hindistan cevizi
2 Kaşık tere yağı yoksa margarinde olurSağa Hizala



YAPILIŞI

Tencerede yağı eritelim irmiği biraz kavuralım çok penbeleşmesin şekeri ilave edelim sütüde koyup karıştıralım koyulaşıp kaynayana kadar bu arada hindistan cevizini bir tavada kavuralım borcam yada bir tepsinin altına yarısını serpelim üzerine irmik tatlısını koyalım geri kalan hindistan cevizini serpelim sonra dövülmüş fındık içinide serpelim en az 2 saat buz dolabında bekletelim sunra servis yapalım NOT sizler farklı şeylerlede süsleye bilirsiniz
afiyet olsun


19 Mart 2012 Pazartesi

FIRINDA SÜTLAÇ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM  BU  GÜN  SİZLERE  FIRINDA  SÜTLAÇ TARİFİ YAZACAĞIM  UMARIM BEĞENİRSİNİZ

MALZEMELER

1Litre süt
1 Çay bardağı pirinç
3 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
1Yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

Pirinçleri iyice yıkayıp iki su bardağı suyla haşlayalım pirinçler şişip patlayana kadar  bir bardak sütü  cezveye koyup bir tatlı kaşığı nişasdadan koyalım iyice karıştıralım yumurtanın sarısınıda ilave edip biraz kaynatalım diğer işlemide yapalım bu arada bir kaba boşalttığımız süte nişastayı vanilyayı ekleyelim iyice karıştıralım şekeri sütlü vanilyalı karışımı pirince ekleyelim karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim   bu arada kaselere koyup üzerine cezvedeki karışımı paylaştıralım fırın tepsisine 2 su bardağı su koyup kaseleri içine koyalım 250 derecde üzeri kızarana kadar pişirelim 

afitet olsun