17 Mart 2012 Cumartesi

FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK TARİFİ VERECEĞİM  UMARIM BEĞENİRSİNİZ


MALZEMELER

1 Bütün tavuk
1 Baş kuru soğan
 Karabiber
 Tuz

 SOSU İÇİN

2 Kaşık yoğurt
2 Kaşık sıvı yağ
2 Kaşık limon suyu
1 Kaşık salça
1 Tatlı kaşığı toz şeker

 YAPILIŞI

Tavuk temizlenip yıkandıkdan sonra haşlanmalı haşlama suyuna soğanı soyup bütün koyalım tuz karabiberde koyalım çok haşlanmasın ki dağılmasın  haşladığımız tavuğu fırın kabina alalım sos için yoğurdu,sıvı yağı,limon suyunu,salçayı,şekeri iyice karıştıralım bolca tavuğun üzerine her yerine güzelce sürelim 180 derece fırında 30 dakika kızartalım NOT sizlerkendi fırınınıza görekızartın

afiyet olsun

15 Mart 2012 Perşembe

PEYNİRLİ HAMUR TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU SIRALAR BULOGUMLA PEK İLGİLENEMİYORUM   KUSURURA BAKMAYIN BU GÜN  SİZLERE PEYNİRLİ HAMUR TATLISI YAPACAĞIM ÇOK KOLAY  BİR TARİF


MALZEMELER

2 Su bardağı tuzsuz lor
2 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Kabarema tozu
kızarmak için sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN

3 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbeti kaynatalım  şerbet çok koyu olmamalı  bir kenarda ılımasını bekleyelim peyniri yumurtayı derin bir kapta yoğurun  unu kabartma tozunu ılave edelim yumşak bir hamur elde edelim koyu olursa az su ılave edelim sulu olursa un ilave edelim çünkü lor peynir kimisi sulu kimisi kuru oluyor ben muratbey lor kullandım ceviz büuüklüğünde bezeler alıp halka yapalım kızgın yağa koyup altını kısalım çünkü kısık ateşte pişmesi gerekiyor mereak etmeyin içine yağ çekmiyor peynir çabuk kızardığı için un daha geç pişiyor hamur kalmasın diye kısık ateşte pişiriyoruz pişen hamurları şerbete atıp catalla delelim şerbetini çekmesi için  bir iki dakika şerbette kalması yeterli NOT Siz istediğiniz şekil verebilirsiniz

afiyet olsun