12 Eylül 2012 Çarşamba

PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE TAVUK GÖĞSÜ SARMASININ TARİFİNİ VERECEĞİM DEĞİŞİK BİR TARİF  
UMARIM BEĞENİRSİNİZ .













İÇ MALZEMELER

4 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı pirinç
1 Kuru soğan
1 Orta boy domates
1 Kaşık tereyağı
1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 Kaşık salça
 Maydanoz
  Karabiber
  Kimyon
  Tuz

 ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN MALZEMELER

1 Kuru soğan
1 Baş sarımsak
1Kaşık salça
3 Sivri biber
Maydanoz
Yarım salçalık kırmızı biber
Tuz
 
YAPILIŞI

Pilav yapmak için önce tencereye tereyağı nı  koyalım fıstığı hafif kavuralım soğanları ince ince doğrayıp kavuralım kuş üzümünü de koyalım domatesi rendeleyelim salçayla beraber koyalım kavuralım  yıkamış olduğumuz pirinci ilave edelim  tuzunu karabiberini,kimyonu nu ve maydonozu ilave edip bir bardak su koyalım suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyelim  suyunu çekince soğumasını bekleyelim bu arada göğüs etini yıkayıp ince fileto yapalım  hepsi bitince düz bir pıçak sapıyla dövelim yumşaması için   sonra iç malzemeden biraz koyup saralım  fırın tepsisine dizelim üzerine domates dilimleyelim sivri biberlerdende uzun uzun doğrayalım en üzerine kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpelim sarımsaklarıda soyup üzerine serpelim soğanıda ince uzun doğrayıp kenarlarına dizelim maydanozlardanda ekleyelim üzerine az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunuda ekleyip tavuk sarmanın üzerinde gezdirerek dökelim folyoyla üzerini kapatıp 200  derecede önceden ısıtılmış fırında 45 , 50 dakika pişirelim pişmesine yakın folyoyu alalım üzeride kızarsın NOT sizler sevmediğiniz baharatları koymaya bilirsiniz pirincin yerine bulgurda kullana bilirsiniz
afiyet olsun



18 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş,ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık.. ne güzel bir sayfanız var kutluyorum...

    YanıtlaSil
  5. yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gercekten degisik bir tarif ..ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok değişik. Artık klasik tavuk yemeklerinden bıktık. Zaten tavuklar lezzetsiz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim ilhan bey evet nerede o köy tavukları sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bende tavuk sarma yaparım ama pirinçlisini hiç denememiştim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. bence deneyin teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  12. yorumlarınız için çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  13. hola Asiye, gracias por tu comenterio, me gusta tu blog, besos:)

    YanıtlaSil