21 Haziran 2011 Salı

SARIMSAKLI YOĞURTLU MANTI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE SARIMSAKLI MANTI TARİFİ VERECEĞİM


HAMURU

•2 su bardağı un
•1 yumurta
•tuz
•aldığı kadar su
İÇ MALZEMESİ
yarım kğ kıyma
soğan
karabiber
maydanoz[isteğe göre]

Sosu:

•Yoğurt,
•sarımsak,
•kırmızı biber,
•tereyağı,
•nane,
•sumak

YAPILIŞI

Derin bir kaba unu koyalım yumurtayı tuzu katıp sert bir hamur yoğuralım   üzerine nemli bir bez örtüp biraz dinlenmesini bekleyelim bu arada içini hazırlayalım kıymaya ince kıyılmış soğanı tuzunu karabiberini maydanozu iyice yoğuralım  bu arada iri bir hamur yapıp açalım  açtığımız hamuru küçük  kare şeklinde  keselim kestğimiz hamurlara minik kıyma koyup kapatalım un serptigimiz tepsiye alalım mantı işi bitince derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım makarna gibi haşlayalım  süzelim  servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim en üzerinede tereyğı eritip içine kırmızı biber sumak ve nane koyup üzerinde gezdirelim NOT süzdüğümüz suyu dökmeyelim çorba yapalım içinde mantı bırakıp sarımsaklı yoğurt ve sostan gezdirelim güzel ve   vitaminli bir çorba  



afiyet olsun

4 yorum:

  1. bayılırım mantıya , yapması tek başına biraz emek istese de çok severim ve yaparım .ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim yorumlaınız için evet her güzel şeyler yapmaya özen gösteriyoruz yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim yorumunuza yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. wauuuww:))
    bu bir kaşığa kırk tane düşen mantılar gibi sanki...
    ne hoşş bir sayfanız war..
    ellerinize sağlık..takipteyim bundan böyle...
    bende beklerim sayfama:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil