10 Haziran 2010 Perşembe

SU BÖREĞİ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

6 Tane yumurta
1 Çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 Su bardağı sıvı yağ
Tuz

İÇ MALZEME

2 Su bardağı rendelenmiş peynir
1 Kaç dal maydanoz (isteğe göre)

YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurtaları kıralım suyu tuzu koyalım iyice karıştıralım aldığı kadar un koyup kulak memesinden biraz sert bir hamur yapalım tepsiyi yağlayalım dursun hamurları küçük yumurta büyüklüğünde beze yapalım sırayla açalım açtığımız yufkaları sofra bezine serelim hamur bitinceye kadar kalsınlar bu arada geniş tencereye su koyup ateşte kaynasın içine biraz tuz sıvı yağ ilave edelim ilk yufkayı tepsiye serelim ikinci yufkayı kaynayan suda düz bir şekilde haşlayalım bir tencereye soğuk su koyalım haşladığımız yuflaları soğuk suya oradanda süzgecin tersine serip suyu süzülsün sonra sıvı yağ gezdirelim bu işlemleri sırayla yapalım ortasına peynir karışımını koyalım işleme devam edelim en üzerine yufkayı haşlamadan serelim ocağın üzerinde hafif ateşte sallaya sallaya pişirelim çevirip diğer yanınıda pişirelimNOT fırındada pişirilebilir .
afiyet olsunnn

8 Haziran 2010 Salı

REVANİ TATLISI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE REVANİ TATLISI YAPACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ

MALZEMELER

4 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Vanilya
Limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ İÇİN

4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Şerbeti kaynatalım ılımaya bırakalım

Yumurtalarla berabar şekeri iyice çırpalım malzemeleri sırayla ilave edelim son kabarma tozuyla vanilyayı ilave edlim iyice çırpalım orta boy borcam yada tepsiyi yağlayalım karışımı tepsiye boşaltalım 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim istediğiniz şekilde kesip ılık şerbeti koyalım üzerine hindistan cevizi serpelim NOT siz kendi fırınınıza göre ayarlayın birde süslemede tercihiniz farklı olabilir.
afiyet olsunnnn