23 Kasım 2010 Salı

SAÇ MANTISI

KIZARMIŞ HALİ


AFİYET OLSUN


PİŞMİŞ HALİ



YAPILIŞI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULAR SİZLERE BUGÜN SAÇ MANTISI TARİFİNİ VERECEĞİM YÖRESEL BEN BU MANTIYI KASTAMONUDA YAPILDIĞINI BİLİYORUM BAŞKA YERDEDE YAPILIYORSA YAZIN LÜTFEN




MALZEMELER
Yarım k ğ un
2 Yumurta
Tuz
Su


İÇ MALZEME

Yarım kğ kıyma
karabiber
maydanoz
soğan
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolosu tereyağı

YAPILIŞI

Unu derin bir kaba eleyelim içine yumurtaları kıralım tuzunuda ilave edip sert bir hamur yoğuralım iç malzemelerinide hazırlayalım kıymanın içine maydanozu soğanı ince ince kıyalım tuzunu karabiberini ilave edip yoğuralım bu arada hamurları 3 eşit parçaya ayıralım hamurları sırayla açıp içine harçtan minik minik koyalım normal mantı gibi kapatalım bizim olanak vardı biz köy ocağında saçda kızarttık siz fırındada kızartabilirsiniz hepsi bitince derin bir tepsiye alalım bir tencerede tereyağını eritelim 4 ,5 su bardağı su koyalım karabiberde atalım içine kaynayan suyu mantıların üzerine gezdirelim ağzını kapatalım birazcık kısık ateşte kaynasın NOT kıyma yerine patates, bulgurda oluyor
Evet çok zahmetli bir yemek fakat insan sevdiklerine yapınca hiç zahmeti yokkkkkkk


afiyet olsunnn

1 yorum:

  1. SİNOPTA DA YAPILDIĞINI BİLİYORUM ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.

    YanıtlaSil