17 Mart 2010 Çarşamba

SÜTLÜ PAZI SARMASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

1 Bağ pazı
2 Su bardağı buğday unu
Yarın çay bardağı gısırlık bulgur
1 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

ÜZERİ İÇİN

1 Çorba kaşığ tere yağı
1 Su bardağı süt
Bir cimdik tuz

YAPILIŞI

Pazıyı seçip yıkayalım saplarını koparalım ikisinide ayrı ayrı haşlayalım haşladığımız pazının saplarını tencerenin dibine serelim bu arada derin bir kaba unu koyalım bulguru yıkayalım una ilave edelim naneyi kırmızı biberi tuzu ilave edelim suyla yoguralım kıvamlı bir hamur yapalım yaprağın içinde duracak kıvamda pazı yaprağından bir tane elimize alalım içine yaptığımız harçtan koyalım önce üst tarafı kapatalım sonra yanlarını kapatalım yaprağı saralım bu işlem bitinceye kadar devam edelim üzerinden çıkacakkadar su koyup pişirelim pişince süzelim ayrı bir tavaya tere yağını eritelim sütüde ilave edelim tuzuda katıp dolmaya katalım kaynamasını bekleyelim kaynayınca altını kısalım biraz daha pişirelim NOT üzerine sarımsaklı yoğur koyalım
afiyet olsunnn

2 yorum:

  1. Arkadaşımda yemiştim bu sarmayı değişik bir tat güzel oluyor görüntüsüde güzel elinize sağlık melek

    YanıtlaSil
  2. melek hanım denemenizi isterim güzel oluyor yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil