1 Mart 2010 Pazartesi

HAMSİ GAYGANASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEME

Yarım kg hamsi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet pazı
4 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı mısır unu
2 Çorba kaşığı buyday unu
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığıkara biber
Tuz
Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamsileri ayıklayalım kılçıklarını alalım yıkayalım tuzlayalım pazının saplarını ayıralım yıkayalım yaprağını ince ince kıyalım maydonozu soğanı yıkayıp ince ince doğrayalım hamsiyide ince ince doğrayalım tüm malzemeleri iyice karıştıralım teflon favayı ateşe koyalım yağınıda koyalım yağ kızınca kaşıkla harcımızdan kızgın yağa bir kaşık koyalım inceltelim bitinceye kadar işleme devam edelim sıcak servis yapalımNOT sabah kahvaltıdada yenebiliyor
afiyet olsunnn

2 yorum:

  1. gayganayı duymuştum geçende karadenizli arkadaşımda yedim değişik ve güzel bende deniyeceğim elinize sağlık edirneli huriye

    YanıtlaSil
  2. bencede deneyin güzel oluyordeğişik tatlara açık olunmalıafiyet olsun yorumunuz için tşkkürler

    YanıtlaSil