26 Mart 2015 Perşembe

CEVİZLİ İKİ RENKLİ KURABİYE

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE YAPMIŞ OLDUĞUM CEVİZLİ  İKİ RENKLİ KURABİYE   TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ YAPIMI KOLAY VE BASİT BİR KURABİYE SAYGILAR




















MALZEMELER

1 Tane oda sıcaklığında margarin
3 Tane yumurta[birisinin sarısını ayıralım üzeri için]
2 Kaşık yoğurt
2 Kaşık kakao
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı iri ceviz
1 Kabartma tozu
1  Vanilya
1 Çorba  kaşığı pekmez  üzeri için
  Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Derin bir kaba margarini şekeri ,yumurtayı yoğurdu koyup iyice karıştır unu eleyip kabartma tozunu vanilyayı da ekle iyice yoğur  beş dakika dinlendir. Hamuru ikiye böl birisine kakaoyu iyice yedir her iki hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur bölüp uzun şerit yap ikisini saç örgüsü gibi bir birine dolayıp uçlarını birleştirip yağlanmış tepsiye diz cevizleri ortasına iyice batır. Bu arada bir kapta yumurtanın sarısını ve pekmezi iyice çırp bir fırça yardımıyla üzerlerine sür önceden ısıtılmış  fırında 180 derecede pişir üzeri kızarıncaya kadar
NOT  B malzemenin yarısını da kullanabilirsiniz az kişiyseniz üzeri içinde fındık ,fıstık da kullanabilirsiniz.
afiyet olsunnn


24 Mart 2015 Salı

HAVUÇLU TAVUKSUYU ÇORBA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM  SİZLERE ŞİFA NİYETİNE BİR ÇORBA TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER

MALZEMELER  

1 Çay  bardağı tel şehriye[yoksa arpa şehriye]
1 Orta boy havuç
1 Tane kalça şiş[ yoksa tavuğun herhangi bir yeride olur
1 Tane soğan
4 Su bardağı sıcak su
1Çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber 
Nane

  YAPILIŞI

Tavuğun  etini  dört bardakla bir bütün soğanla haşlayalım bir tencereye havuçu rendenin ince yeriyle rendeleyelim yağsız sote edelim haşladığımız tavuğun suyunu ince didilmiş tavukları da şehriyeyi de ekleyip pişirelim pişince tuzunu nane,karabiberini de limonunu da ekleyip sıcak servis yapalım ekleyip
NOT kıvanını sizde ayarlaya bilirsiniz  koyu yada sulu
afiyet olsun