24 Ağustos 2013 Cumartesi

FINDIKLI UN HELVASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE BU GÜN UN HELVASININ TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER







MALZEMELER




12,5 Gram tereyağı

2,5 Su bardağı un

2 Su bardağı toz şeker

2,5 Su bardağı su

1 Su bardağından az dövülmüş fındık






YAPILIŞI

Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin

Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun

Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın son 15 dakikada fındık içini ekleyin

Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin

Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın

Servis yada borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz yada isteğe göre şekil verebilirsiniz


afiyet olsun

20 Ağustos 2013 Salı

EV YAPIMI ERİŞTE SALATASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE EV YAPIMI ERİŞTE SALATASI TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER


 MALZEMELER

2. 3 Kase ev eriştesi
3 Tane közlenmiş kırmızı biber
2 Su bardağı koyu yoğurt
1 Su bardağından az mayonez
1 Çay bardağı sıvı yağ
4.5 Diş sarımsak
Tuz
1. 2 Dal maydanoz


YAPILIŞI

Derin bir kaba su koyup kaynatalım içine biraz tuz birazda sıvı yağ koyalım kaynamakta olan suyun içine erişteleri salalım arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim ve süzelim soğuk sudan geçirip eriştelerimizi salata tabağına alıp sıvı yağla karıştıralım soğumasını beklerken sarımsaklı sosu yapalım mayonezi ve yoğurdu karıştırıp sarımsakları soyup havanda dövelim yada ince rendeden geçirelim yoğurtla karıştıralım soğumuş erişteye dökelim közlenmiş kırmızı biberi de ince ince doğrayıp karıştıralım tuzunu kendiniz ayarlayın damak zevkine göre maydanozla süsleyelim NOT İsteyen biberleri kendi közler isteyen hazır alır mayonezi de koymaya bilirsiniz sevgiler
afiyet olsun