24 Ağustos 2013 Cumartesi

FINDIKLI UN HELVASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE BU GÜN UN HELVASININ TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER







MALZEMELER




12,5 Gram tereyağı

2,5 Su bardağı un

2 Su bardağı toz şeker

2,5 Su bardağı su

1 Su bardağından az dövülmüş fındık






YAPILIŞI

Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin

Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun

Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın son 15 dakikada fındık içini ekleyin

Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin

Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın

Servis yada borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz yada isteğe göre şekil verebilirsiniz


afiyet olsun

13 yorum:

  1. hımmm.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok severim un helvasını, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok severim, eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  5. Hoş geldiniz yorumlarınız için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Asiye Hanımcım,çok sevdiğim bir helvadır..

    YanıtlaSil
  7. hoş geldiniz teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok severim bir dilim aldım

    YanıtlaSil
  9. Bayilirim un helvasinada irmik ede hic farketmez gonder bir tabak kaldioysa diyecem ama bitmistir coktan:)) elinize saglik..

    YanıtlaSil
  10. bunu da not aldım.
    siz hep güzel ve zararlı :) tarifler veriyosunuz, anlaşıldı.
    :)

    YanıtlaSil
  11. merhaba hoş geldiniz evet bitti ama yine yaparım buyurun deeptone her güzel şeylerin bir çoğu zararlıdır ne yapalım sevgiler

    YanıtlaSil