27 Şubat 2012 Pazartesi

MANTARLI ISLAMA (BANDIRMA)

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM  BUGÜN  SİZLERE  MANTARLI  ISLAMA YADA BANDIRMA  BAŞKA  İSMİ VARMI  BİLMİYORUM  EĞER BİLEN VARSA YAZSIN YORUMLARDA MANTARIN ADI  KURT KULAK  MANTARI  KASTAMONU  YÖRESİNDE OLDUĞUNU  BİLİYORUM  BU  MANTARA  YAKIN  MANTARLAR VAR EĞER YOKSA MANTAR  TAVUK  ETİYLEDE GÜZEL OLUYOR YALNIZ  YUFKALAR  TAMAMEN  PİŞMİŞ YUFKA OLMALI

MALZEMELER

1 Kg pişmiş yufka
1Kg kurtkulak mantar
1 Kuru soğan
200 g tere yağı (yoksa marğarin)
 Karabiber
Tuz
YAPILIŞI



Mantarları yıkayıp didelim derin bir tencereye koyalım üzerine 2.5 litre su koyalım soğanı soyup bütün atalım mantarın içine biraz karabiberde katalım  tuzunu pişmeye yakın koyalım onlar pişerken yufkaları düz zemine serelim ortadan ikiye keselim yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayalım bütün yufkaları aynı şekilde devam edelim7,8,santim uzunluğunda keselim bu arada tereyağınıda eritip kızarsın bu arada mantarları bir kevgir yardımıyla bir kaba alalım soğanı ayıralım kullanmayacağız sadece tat versin diye koymuştuk mantarın suyu kısık ateşte kaynasın eritilmiş yağdan 2,3 kaşık koyalım  ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşe koyalım biraz sıvı yağ gezdirelim yufkalardan birer birer kaynayan mantarlı suya bandırıp tepsiye dizelim üzerine kuru yufkadan birtane alıp elimize tereyağına batıralım tepsideki yufkaların üzerini yağlayalım bu işlemi yufkayı yarılayıncayakadar devam edelim mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serelim tekrar yufkayaları ıslatıp yağlayıp devam edelim geriye kalan mantarlarıda koyup son sıra yufkaları dizip üzerini yağlayalım yanınada  bolca ayran NOT aynı işlemleri mantar olmadığında tavuk etiylede yapabilirsiniz
afiyet olsun

15 yorum:

  1. mmm harikasın canım
    ellerine sağlık
    :))

    YanıtlaSil
  2. sizlerde öylesiniz çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Degisik bir tarif hic duymamistim..Elinize saglik..

    YanıtlaSil
  4. evet değişik bir tarif ama çok lezzetli oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. enteresan bir mantar ve enteresan bir tarif,ellerine sağlık,deneme şansım olsa denerdim ama mantarı bulamayız ki..

    YanıtlaSil
  6. Asiye hanım merhabalar, ben geldim, tanıştığımıza çok sevindim, şu an mutfağınızda geziyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Çok farklı bir tarif, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Bu arada bloguna bayıldım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. herkese çok teşekkür ederim benim için kıymetli yorumlarınza anne eli bu bandırma tavuk etiylede oluyor aynı işlemi yaparak yapabilirsiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  9. İlk defa rastladığım bir yemek.Mantarı daha fazla tüketebilmek için güzel bir alternatif.
    Ellerinize sağlık mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederim yorumunuz için sizlerede mutlu haftalar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık güzel görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  13. pideyle et yaparlar bizim buralarda
    yemedim daha önce merak ettim
    mantar oluncada eminim güzel olmuştur

    YanıtlaSil
  14. bunun adı ıslama yada bandırma kastamonu yöresinde yapılıyor oradan öğrendim başka yerlerde yapılıp yapılmadığını bilmiyorum yorumunuz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Harila görûnûyor

    YanıtlaSil