7 Şubat 2012 Salı

AYVA REÇELİ

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE REÇEL TARİFİ VERECEĞİM







MALZEMELER

2 Kg ayva
2Kg toz şeker
Yarım limon suyu

YAPILIŞI


Ayvaların kabuklarını soyalım istediğiniz şekil doğrayın ben minik minik doğradım  ayvanın çekirdeklerinden de içine koyalım  tencereye şekeri de ilave edip karıştıralım bir gece dinlensin şeker eriyecek  bir karıştırıp ateşe koyalım orta ateşte kaynatalım kaynayınca altını kısalım kıvamını kendiniz ayarlayın çünkü kimi koyu kimi sulu seviyor ben koyu seviyorum alacağıma yakın limon suyunu ilave edelim ben reçelde hiç su kullanmıyorum     NOT:ayvanın çekirdeklerini koymamızın sebebi renk vermesidir ayva reçeline çok hoş renk veriyor
afiyet olsun

4 yorum:

  1. bayılırım buna reçelsiz kahvaltı düşünemiyorum zaten
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. evet kahvaltının vaz geçilmezlerinden dir reçeller yorumununuz için tşekküe ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ayva reçeline bayılırım ama yapmayı hiç denemedim, bir gün inşallah:))

    YanıtlaSil
  4. inşallah kış kahvaltılıklarının vaz gecilmezlerinden yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil