16 Kasım 2011 Çarşamba

ÇİNEKOP TAVA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCUKARIM BİLDİĞİNİZ GİBİ KIŞ DEYİNCE AKLA GENELDE BALIK GELİR BU GÜNDE SİZE ÇİNEKOP TAVA TARİFİ VERECEĞİM


MALZEMELER

2 Kg çinekop(siz kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 diş sarımsak
1 su bardağı mısır unu
tuz
kara biber
sıvı yağ (birazda tereyağı isteğe göre)

YAPILIŞI


Balıkları ayıklayıp yıkayalım süzgece alıp süzülsün  bu arada sarımsağı ince rendeden çekelim tuzu sarımsağı ve kara biberi balığa koyup karıştıralım bir kaba mısır ununu koyup balıkları tek tek unlayalım tavayı kızdıralım biraz sıvı yağ birazda tereyağı koyalım blıkları dizelim kızarınca diyer tarafınıda kızartıp salatayla sıcak servis yapalım NOT Sarımsak sevmeyenler sarımsak koymaya bilir.
afiyet olsun

4 yorum:

  1. çinekoplar muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  2. tşekkürler balığın her türlüsü harika sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten balık yemek mükemmel bir duru, hele çinakop yemek harikaaaaa...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim evet çocuklar için çok önemli sevgiler

    YanıtlaSil