11 Mart 2010 Perşembe

FIRINDA LEVREK



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİZ AİLECEK BALIĞI ÇOK SEVİYORUZ UMARIM SİZLERDE SEVİYORSUNUZDUR ÇÜNKÜ ÇOK YARARLI BİRBESİN ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR İÇİN MANGALI FAYDALI KANSIZLIĞI ÖNLEDİĞİNİ BİLİYORUM KIŞ MEVSİMİNDE BOLCA BULUNUYOR HER TÜR BALIK FAYDALARINI SAYMAKLA BİTMEZ..

MALZEMELERİ

Ben 3 kişilik yaptımsiz kendinize göre yapın
1 Kg levrek aşagı yukarı 6 tane geliyor
1 Baş sarımsak
Tane karabiber(yoksa karabiber)
Maydanoz
Defne yaprağı (varsa iyi oluyor yoksada farketmez)
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı mısır unu
Tuz


YAPILIŞI

Levrekler iyice yıkanıp süzelim tuzlayalım fırın tepsisini yağlayalım balıkları mısır ununa bulayıp dizelim sarımsaklarıda soyalım her balığın içine ücer dörder koyalım defne yaprağını tane karabiberi yoksa toz kara biberi koyalım sonra maydanozu sapıyla koyalım bir nevi balık dolması gibi üzerine tere yağını bir bir pıçak yardımıyla sürelim 170 derece fırında yarım saat pişirelim NOT balığın kokusunu içine koydugumuz malzeme alır koku dışarı yayılmaz aksine hoş koku yayar .Bol yeşillikle servis yapalım limon sevenler limon sıkabilir
afiyet olsuuuunnnn

2 yorum:

  1. herkese tavsiye ederim çok leziz olmdu ben denedim elinize emeğinize sağlık ben nevin

    YanıtlaSil
  2. biz balığı çok seviyoruz umarım sizlerde seversiniz özellikle çocuklara ve yaşlılara kansızlığa çok faydası var gerisini saymaya gerek yok yorumunuz için tşekkürler

    YanıtlaSil