1 Nisan 2013 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

MERHABA  SEVGİLİ  OKUYUCULARIM  KIŞ  BİTTİ  AMA  BÜYÜK  OĞLUMUN  İSTEĞİ ÜZERİNE  SON  BİR  KEZ  DAHA  YAPAYIM  DEDİM  BÜYÜK  OĞLUM  NE KADAR  SEVERSE  KÜÇÜK OĞLUM  O  KADAR   KOKUSUNU VE  ÇORBADAN NEFRET EDİYOR  O DA  ZEYTİN  YAĞLI ÜZÜM YAPRAK  SARMASINI  SEVİYOR   NEYSE  Kİ  HAFTA  SONU  DA  ONUN  GÖNLÜNÜ YAPTIK




Malzemeler 
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)

YAPILIŞI

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz). 

Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım. 

Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim. 

Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)

afiyet olsun