Açsan GEL
Anne Elinden
Yüzlerce Tarif

CEVİZLİ TAHİNLİ MAYALI ÇÖREK

Written By Asiye Vuran on 1 Aralık 2018 Cumartesi | 04:11






MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE GÜZEL BİR TARİF VERECEĞİM UMARIM BEĞENIRSINİZ  

MALZEMELER

HAMURU İÇİN MALZEMELER
* 2 Tane yumurta
*  1 Su bardağı süt ılık
*  1 Su bardağı ılk su
* 1 yaş maya
* Aldığı kadar buğday unu
* Tuz

İÇ  MALZEMELER

* 1 Su bardağı  tahin
* 1 Su bardağı sıvı yağ
* 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
* Üzeri için çörek otu

YAPILIŞI

Derin bir kaba ılık sütü ılık suyu şekeri ve mayayı koyup karıştıralım maya kabarınca yavaş yavaş unu eleyerek  eklemeyelim kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ağzını kapatın bir bezlere sarın  2 saat dinlensin büyük bezelere bölelim ve merdaneyle açalım bu arada tahinle sıvı yağı iyice karıştırıp merdaneyle  açmış olduğumuz hamurun üzerine sürelim arada çevizde serpelim malzemeler bitinceye kadar devam edelim en üstüne bir şey sürmeden merdaneyle bastırmadan biraz daha açalım iki parmak genişliğinde keselim burarak yağlanmış tepesiye dizelim üzerinede çörek otu serpelim önceden ısıtılmış 180 derecede pekiştirelim
  
NOT ceviz yerine fındık da olabilir fıstık da olabilir

                                                                                                           AFİYET OLSUN...


SHARE

About Asiye Vuran

0 Yorum :

Yorum Gönder