Açsan GEL
Anne Elinden
Yüzlerce Tarif

Havuçlu Meyveli Kek

Written By Asiye VURAN on 26 Kasım 2018 Pazartesi | 23:54

havuçlu kek


MALZEMESİ

  • 3 Adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 Bardak yoğurt
  • 1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 Adet vanilya
  • 1 Adet kabartma tozu
  • 2 Adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Tarçın
  • 1 Çay fincanı kadar fındık yada ceviz
  • 1 Çorba kaşığı kakao
  • 3 Su bardağı un





YAPILIŞI
Yumurtalar çırpılırken şekeri ilave ediyoruz daha sonra sırasıyla yoğurdu, yağı,unu, kabartma tozu, vanilyayı, bir çay kaşığı tarçın ilave ediyoruz. Üzümü, rendelemiş olduğumuz havucu ve fındık yada cevizimizi çırptığımız karışıma ilave ediyoruz. içerisinden yarım su bardağı kadar karışımı alıp ayırıyoruz. Ayırdığımız karışımın içine bir çorba kaşığı kakaoyu karıştırıyoruz. kek kalıbını yağlayıp içine fındık yada ceviz serpiştirebilirsiniz kek harcının yarısını yağladığımız kaba boşaltalım. ayırdığımız kakaolu harcı koyalım üzerine geride kalan harcı ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dk pişirelim.

NOT: HERKESİN FIRININI FARKLIDIR. HERKES FIRININA GÖRE AYARLAYA BİLİR PÜF NOKTASI ÜZÜMÜ VE RENDELENMİŞ HAVUCA UN SERPERSENİZ MALZEME DİBE ÇÖKMEZ.

afiyet olsun 🙂
SHARE

About Asiye VURAN

0 Yorum :

Yorum Gönder