1 Ocak 2016 Cuma

Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE GINGERBREAD  YANİ BİR KURABİYE TARİFİ VERECEĞİM  UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER

MALZEMELER:

200 gram kadar tereyağ
1 su bardağı pekmez
Tarım su bardağı şeker
Bir yumurtanın sarısı
Bir tatlı kaşığı silme zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar buğday ünü

YAPILIŞI

Tereyağını eritelim şekeri ilave edip iyice çırpıp  yumurtanın sayısını da çırpalım  un hariç tümü malzemeleri ekleyelim karıştıralım un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir hamuru tarım saat dondurucuda 25 dakika bekletelim tekrar yoğuralım merdaneyle
inceleyelim kalıplarla kesip önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir  

                                  Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder