2 Eylül 2013 Pazartesi

SUSAMLI SİMİT

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE SUSAMLI SİMİT TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ



     







                                                                                                                 
                                                                                                                                         












MALZEMELER

3 Su bardağı un
1 küçük pak maya
 ılık su
ÜZERİ İÇİN
1.5  bardak susam
yarım çay bardağı pekmez

YAPILIŞI

 Unu eleyip derin bir kaba koyalım mayayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kadar yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat dinlendierlim tekrar yoğurup beş dakika daha bekletelim unlu tezgahın üzerine  alıp ceviz büyüklüğünde hamur yapıp yuvarlayalım ve simit şeklini verelim bu arada derin bir kaba pekmezi ve bir bardak su koyup yapmış olduğumuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayalım yağlı kağıdı serdiğimiz tepsilerin üzerine koyalım  200 derecede susamlar kızarıncaya kadar pişirelim
afiyet olsun