15 Temmuz 2013 Pazartesi

YÖRESEL TER UN HELVASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM YİNE SİZE DEĞİŞİK BİR TATLI TARİFİ VERECEĞİM BÜYÜK ŞEHİRDE YAŞAYANLAR BULABİLİRLER Mİ BİLMİYORUM  AMA KÖYLERDE AKRABASI OLANLAR TEMİN EDEBİLİRLER KASTAMONU YA AİT OLDUĞUNU BİLİYORUM BU TATLIYI

                                                                                                                     





        MALZEMELER

2  Su bardağı çiğ süt üzeri (yani çiğ sütün kaymağı)
1 Çay bardağı buğday unu
1 su bardağından az toz şeker


YAPILIŞI

Yanmaz tavaya  üzeri koyalım sürekli karıştırarak yavaş yavaş ununu da ilave edelim şekeri de ilave ederek sürekli karıştıralım altı kızarana kadar tere yağını salacaktır  tavanın kenarına bol yağlı olabilir  NOT  sizler kıvamını kendinizde ayarılyabilirsiniz
afiyet olsun