21 Ocak 2013 Pazartesi

YOGURLU KÖY ÇORBASI

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE KESME KÖY HAMURUNDAN ÇORBA TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ



MALZEMELER 

6 Bardak  kaynar su
1 kase  kesme erişte [ yada hazır erişte yoksa}
3 Kaşık yoğurt
1 Yumurta
1 Kaşık buğday unu
3 Diş  sarımsak
1 Kaşıktan az tere yağı
 Kırmızı biber
 Nane
Tuz


YAPILIŞI


Tencereye kaynar suyu koyalım  kaynamakta olan suya  erişteleri koyalım  beş altı dakika pişirelim  bu arada yoğurdu yumurtayı çırpalım biraz soğuk su ilave edip unuda koyup iyice çırpalım pütürsüz hale gelinceye kadar kaynamakta olan çorbadan  yoğurtlu harca bir kepçe koyalım  karıştırıp yoğurlu harcı çorbaya yavaş yavaş dökelim bu arada karıştıralım ki çorba kesilmesin sarımsakları da  ince rendeden rendeleyelim  tuzunu da ilave edip başka bir tavada yağı eritelim nane kırmızı biberi de koyup  çorbanın üzerine gezdirelim çorbanın altını kapatalım NOT   kıvamını koyu yada daha sulu isterseniz  siz onu ayarlaya bilirsiniz
afiyet olsun