17 Ocak 2013 Perşembe

MEKANIN CENNET OLSUN

BANA  BİR  SORU  SORSALAR  MEHMET  ALİ  BİRAND    NASILDI   DİYE   AĞLAYANI GÜLDÜREN  EN   ÜZÜCÜ  OLAYDA  BİLE  DİLİNİN  SÜRÇMESİYLE   BİLE  OLSA İNSANLARI  GÜLDÜREN  EN  KEYİFLİ  HABER  SİPİKERİ  DERDİM   ASLINDA  BEN  ONU ÇOK  SEVİYORMUŞUM  DA  EKRANDAN  GİDİNCE  FARK ETTİM  ALLAH  RAHMET EYLESİN  MEKANIN  CENNET   OLSUN...




Mehmet Ali Birand için kim ne dedi?

13 Ocak 2013 Pazar

FIRINDA SEBZE YATAĞINDA KARIŞIK BALIKLAR

MERHABA  SEVGİLİ  OKUYUCULARIM  UZUN  ZAMANDIR  BLOĞUMLA  İLGİLENEMEDİM ÇÜNKÜ  EVİME  TAŞINMADAN  DOLAYI  MAĞLUM  NAKİLDİ  İNTERNET  BAĞLANTISIYDI   BU  ZAMAN  OLDU  UMARIM  TELAFİ   EDEBİLİRİM  SİZLERE  KARIŞIK FIRINDA  BALIK  TARİFİ  VERECEĞİM  İNANILMAZ  LEZZETLİ  OLDU  BU  TARİFİ  KENDİM İLK  YAPTIM  SİZLERİNDE  SEVECEĞİNE  EMİNİM  SEVGİLER



BEN EVİMDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE YAPTIM SİZLERDE KENDİNİZE GÖRE YAPARSANIZ İYİ OLUR

MALZEMELER

4 Tane çupra
2 palamut
Yarım kg  hamsi
2 Adet orta boy domates
1 İri soğan
2  Orta boy patates
 4 Sivri biber
1 Tepeli çorba kaşığı tere yağı
Yarın demet maydanoz
1 Avuç dolosu soyulmuş cini sarımsak
4 ,5 adet defne yaprağı
Tuz 
Karabiber
ÜZERİ İÇİN FOLYO KAĞIDI

YAPILIŞI

Soğanları iri iri piyazlık gibi tepsiye doğrayın biberleri de  iri iri doğrayın patatesleri soyup yıkadıktan sonra kızartmalık  gibi ama biraz daha kalın doğrayalım domatesleri de iri iri dilimleyip hep beraber tepsiye serpiştirelim soyulmuş sarımsağı da ilave edip tuz ve karabiber serpelim yıkanmış ve temizlenmiş ve tuzlanmış olan balıklarımızı sırayla çupraları kenara doru dizelim  ortaya hamsileri koyup boş yerlere palamutları yerleştirelim karabiber serpip  defne yapraklarını  da koyalım  maydanozları bütün koyalım tat versin diye tere yağını da üzerine parça parça koyalım  üzerini folyoyla kapatıp yarım saat  kadar pişirelim sonra folyoyu üzerinden alalım üzeri kızarınca fırından çıkaralım yanında yeşil roka,, tere, kıvırcık,  yeşil soğandan yapılmış salatayla sıcak servis yapalım NOT Ben kendi fırınımda 200 derecede pişirdim sizler kendi fırınız da isteğe göre pişirin 
afiyet olsun