12 Temmuz 2012 Perşembe

YUMURTALI KALDİRİK KAVURMASI

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE KALDİRİK YADA BAŞKA İSMİ(ISPIT) OLAN BİR YEMEK TARİFİ VERECEĞİM DAHA ÖNCEDE BAŞKA TARİFLER VERMİŞTİM  BAHARIN YETİŞİR ORMAN KENARLARINDA TAZEYKEN DONDURUCUYADA KONULUYOR













                                                   
                                                               




MALZEMELE

1 Kg kaldirik(ıspıt)
2 Domates
3 Sivri biber
4 Yumurta
1Kuru soğan
1Kaşık tereyağı
 Tuz 
 Kıkırmızı pulbiber 




YAPILIŞI

Kaldirikleri temizleyip yıkayalım doğrayalım kaynar suda haşlayıp süzelim soğuksuda biraz bekletelim iyice sıkalım bir kaşık tere yağını eritelim soğanı ince ince doğrayıp kavuralım sivri biberide doğrayıp kavuralım kabukları soyulmuş domatesleride küp küp doğrayıp karıştıralım tuzunu biberinide ilave edelim sonrada sıkmış olduğumuz kaldirikleri kavuralım üzerine yumurtaları kırıp bir kapak kapatalım yumurtalar pişince sıcak servis yapalım NOT bu işemi başka sebzelerde   mesela ıspanak ,pazı gibi sebzelerde kullanılabilir.
afiyet olsun