1 Nisan 2012 Pazar

FASULYE YAPRAĞI SARMASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE FASULYE YAPRAĞININ SARMASINI TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ BU


               MALZEMELER


Yarım kg fasulye yaprağı
1,5 Su bardağı bulgur
1,5 Su bardağı pirinç
2 Baş kuru soğan
1 Kaşık tereyağı
1 Kaşık salça
Maydanoz
Karabiber
Kırmızı acı pul biber
Tuz  

    ÜZERİ İÇİN

2 Patates
1 Kuru soğan
1 Kaşık salça
1Kaşık tereyağı
Tuz

YAPILIŞI

Yaprakları toplayıp üst üste dizelim üzüm yaprağı gibi kaynayan suya daldırıp çıkaralım soğuk suya tutalım  sıkıp kenara alalım bu arada iç malzemesini hazırlayalım soğanları ince ince kıyalım tereyağını bir tencerede eritelim  soğanları ilave edelim iyice kavuralım salçayı ilave edelim  bulğurla pirinci yıkayıp ilave edelim kırmızı pulbiberi ,kara biberi tuzu ilave edip 3 bardak sıcak su ilave edelim karıştırıp kısık ateşde pişirelim  ince kıydığımız maydanozu katıp karıştıralım soğumasını bekleyelim sonra yaprakları tek tek saralım tencereye dizelim ayrı bir derin kapta tereyağını eritelim soğanları iri iri doğrayıp  kavuralım salçayıda ilave edip 4 su bardağı su koyup tuzda ilave edelim kaynatalım patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayıp yıkayalım sarmanın üzerine dizelim kaynamakda olan salçalı suyu sarmaya koyup önce harlı ateşte kaynayınca sarma altını kısalımNOTsarmanın içini başka malzemelerlede yapa bilirsiniz mesala patatesli bulgurlu harç ile frınlanmış mısır yarmasıyla(kepirle)

afiyet olsun