27 Mart 2012 Salı

FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE HAMSİ BUĞLAMA NIN TARİFİNİ VERECEĞİM



       MALZEMELER

1 Kg hamsi
1 Kuru soğan
2 Orta boy patates
3 Orta boy domates(üzerini süslemek için bir kaç tane çeri domates varsa)
1Kaşık tereyağı
1 Limon
3Tane sivri biber
5,6 Adet cini sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Acı pul biber (isteğe göre)



YAPILIŞI

Hamsilerin kılcıklarıyla beraber temizleyelim iyice yıkayıp süzelim patatesleri soyup doğrayalım yıkayıp fırın tepsisinin dibine yayalım üzerine domatesleri soyup ikisini doğrayalım  hamsiyide onun üzerine yayalım çarli biberi iri iri doğrayıp üzerine yayalım kuru soğanı halka alka doğrayıp onuda üzerine yayalım sarımsakları soyup üzerine serpelim kara biberi tuzu maydanozu da koyalım üzerine domateslerle süsleyelim  en üzerine tereyağını parça parça koyalım  180 derecede pişirelim NOTisterseniz acı biber ve salçada koyabilirsiniz ben koydum acı pul biber
afiyet olsun

25 Mart 2012 Pazar

PATATESLİ GÖZLEME

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE BİR  PAZAR SABAHI  YAPMIŞ OLDUĞUM PATATESLİ GÖZLEMENİN TARİFİNİ VERECEĞİM   VERDİĞİM TARİF  DÖRT KİŞİLİK SİZLER KENDİ SAYINIZA GÖRE YAPIN


                        MALZEMELER


5,6  Tane patates
4 Adet yufka
1 Kuru soğan
1 Kaşık tere yağı yoksa margarin
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

             YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım çatal yardımıyla ezelim  bir tavada tereyağını eritip kuru soğanı ince ince doğrayıp iyice kavuralım patatesleri ilave edelim kara biberi tuzu ilave edip karıştıralım maydanozları ince ince doğrayıp ilave edelim  karıştıralım yufkaları düz  zemine  serelim iki kat yapalım ortasına patatesli harçdan koyup yayalım kenarlarını ıslatıp kapatalım tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup kızartalım aynı işlemi çevirincde yapalım sırayla kızartalım NOT   iç malzemeleri siz ne severseniz onu koyabilirsiniz kıymalı harç peynirli  de olabilir

afiyet olsun