27 Şubat 2012 Pazartesi

MANTARLI ISLAMA (BANDIRMA)

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM  BUGÜN  SİZLERE  MANTARLI  ISLAMA YADA BANDIRMA  BAŞKA  İSMİ VARMI  BİLMİYORUM  EĞER BİLEN VARSA YAZSIN YORUMLARDA MANTARIN ADI  KURT KULAK  MANTARI  KASTAMONU  YÖRESİNDE OLDUĞUNU  BİLİYORUM  BU  MANTARA  YAKIN  MANTARLAR VAR EĞER YOKSA MANTAR  TAVUK  ETİYLEDE GÜZEL OLUYOR YALNIZ  YUFKALAR  TAMAMEN  PİŞMİŞ YUFKA OLMALI

MALZEMELER

1 Kg pişmiş yufka
1Kg kurtkulak mantar
1 Kuru soğan
200 g tere yağı (yoksa marğarin)
 Karabiber
Tuz
YAPILIŞI



Mantarları yıkayıp didelim derin bir tencereye koyalım üzerine 2.5 litre su koyalım soğanı soyup bütün atalım mantarın içine biraz karabiberde katalım  tuzunu pişmeye yakın koyalım onlar pişerken yufkaları düz zemine serelim ortadan ikiye keselim yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayalım bütün yufkaları aynı şekilde devam edelim7,8,santim uzunluğunda keselim bu arada tereyağınıda eritip kızarsın bu arada mantarları bir kevgir yardımıyla bir kaba alalım soğanı ayıralım kullanmayacağız sadece tat versin diye koymuştuk mantarın suyu kısık ateşte kaynasın eritilmiş yağdan 2,3 kaşık koyalım  ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşe koyalım biraz sıvı yağ gezdirelim yufkalardan birer birer kaynayan mantarlı suya bandırıp tepsiye dizelim üzerine kuru yufkadan birtane alıp elimize tereyağına batıralım tepsideki yufkaların üzerini yağlayalım bu işlemi yufkayı yarılayıncayakadar devam edelim mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serelim tekrar yufkayaları ıslatıp yağlayıp devam edelim geriye kalan mantarlarıda koyup son sıra yufkaları dizip üzerini yağlayalım yanınada  bolca ayran NOT aynı işlemleri mantar olmadığında tavuk etiylede yapabilirsiniz
afiyet olsun