2 Şubat 2012 Perşembe

MEVLİT KANDİLİ

MEVLİT KANDİLİNİZ MÜBAREK   OLSUN

SALÇALI SOSİSLİ MÜLFÖY


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU GÜN MÜLFÖY BÖREĞİ TARİFİ VERECEĞİM


MALZEMELER

1 Paket mülföy
1 Paket sosis(tahmini 300,400 gr)
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
2 ,3 adet sivri biber
2 Adet domates
  Ketçap
1 Yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

Sosisleri yuvarlak şekilde doğrayalım biberleride  domatesin kabuklarını soyup doğrayalım kaşarıda hep beraber karıştıralım mülföy hamurunun içine birer kaşık koyup birer tatlı kaşığı kadar ketçap koyup bohça şeklinde kapatalım üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim NOT hamurlar pişerken açılacak endişelenmeyin 

afiyet olsun




1 Şubat 2012 Çarşamba

PEKMEZLİ KABAK TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE PEKMEZLİ KABAK TATLISI TARİFİNİ VERECEĞİM
MALZEMELER

1 Kg kabak
3 Su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı pekmez (ne pekmezi olursa olsun)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

YAPILIŞI

Kabakları soyulmuş alıyoruz zaten onları yıkayıp tencereye dizelim şekeri üzerine gezdirelim en az 2 saat şekerde kalsın sonra kısık ateşte pişirelim alamaya yakın 10 dakika önce pekmezi ilave edelim arada kontorol edelim yanmasın servis tabağına alınca ceviz içi serpelim servise hazır 
afiyet olsun