12 Kasım 2012 Pazartesi

PEPEÇURA

 MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİLİYORUM UZUN ZAMANDIR TARİF VEREMEDİM YOĞUNLUĞUMDAN DOLAYI  BUGÜN SİZLERE İLK DEFA YAPMIŞ OLDUĞUM PEPEÇURA  NİN TARİFİNİ VERECEĞİM YANİ BİR NEVİ ÜZÜM SUYUYLA MISIR UNUNU TATLISI KARADENİZE HAS BİR TATLI SEVGİLER







MALZEMELER

1 Kg kokulu siyah üzüm 
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI


Üzümleri saplarından ayıklayıp yıkayalım 6 ,  7 bardak suyla iyice pişirelim üzümleri iyice ezelim süzgeçten başka bir tencereye suyunu alalım bir kasede mısır ununu nişastayı bir bardak suyla açalım  kaynayan yani süzdüğümüz üzüm suyuna karıştırarak ilave edelim şekerinide ilave edelim  iyice pişirelim  pişen pepecuraları kaselere alalım NOT sizler istediğiniz kıvamda yapabilirsiniz  koyu olmuşsa su ilave edebilir  sulu olmuşsa un koyabilirsiniz
afiyet olsun

4 yorum:

  1. değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim evet değişik bir tat

    YanıtlaSil
  3. Hic duymadigim bilmedigim bir tat....elinize saglik..

    YanıtlaSil