3 Ekim 2012 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE İÇLİ KÖFTE TARİFİ VERECEĞİM. VERMİŞ OLDUĞUM TARİFİN GÜNEY DOĞU ANADOLUYA AĞİT OLDUĞUNU BİLİYORUM YANLIŞIM VARSA LÜTFEN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. SEVGİLER...








 MALZEMELER:

1. Yarım kg köftelik ince bulgur.
2. Yarım su bardağı irmik.
3. 250gr 2 kere çekilmiş yağsız kıyma.
4. 2 adet yumurta.
5. 1 yemek kaşığı domates salçası.
6. 1 yemek kaşığı biber salçası.
 7. Yarım bardak buğday unu.
8. Tuz.

İÇ MALZEMESİ:

1. Yarım kg orta yağlı kıyma.
2. 1 su bardağı iri çekilmiş çeviz ya da antep fıstığı.
3. 2 yemek kaşığı kıyma.
4. 2 orta boy soğan.
5. Karabiber.
6. Birkaşık acı biber salçası.
 7. Tuz
8. Pulbiber

SOS MALZEMESİ:

1. Sarımsaklı yoğurt.
2. 1 kaşık tere yağı.
3. Nane ve kırmızı biber.


YAPILIŞI:

Tereyağını geniş tavada eritelim soğanları ince ince doğrayıp kavuralım, kıymayı ilave edip kavuralım

 salçasını karabiberini ve az miktarda pulbiberini ve tuzu ilave edelim suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.İri çekilmiş ceviz ya da antepfıstığını ilave edip soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra buzdolabında 10-15 dk bekletelim.

KÖFTENİN YAPIMI:

Bulgurla irmik derin bir kapta sıcak suyla ıslatalım. 15-20 dk bekletelim, sonra kıymayı yumurtaları salçasını ununu tuzunu yani bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım arada ıslatalım tekrar yoğuralım hamur halini alıncaya kadar yoğuralım yoğurmuş olduğumuz hamurdan yumurta büyüklünde toplar yapıp işaret parmağımızı ıslatalım bardak şeklini verelim içine hazırlamış olduğumuz kıyma harcından koyup şekilde gördüğünüz gibi kapatalım. Bütün hamurları bu şekilde yapıp bitirelim derin bir tencereye su koyup kaynatalım, kaynayan suya biraz tuz ve 1 kaşık zeytinyağı ilave edelim. Bu arada kaynayan suya köfteleri birer birer ilave edip hafif karıştıralım. Pişen köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alalım. Bu arada üzeri için tereyağını eritelim, nane kırmızı biberide ilave edip pişmiş köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üzerinede tereyağlı sos ilave edelim sıcak servis yapalım.

                                                                                                                                Afiyet olsun... 



11 yorum:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. aa göre biraz zahmetli geliyor ama görüntüde süper canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. evet zahmetli ama severek yaptım o yüzden zahmetini düşünmedim yorumlarınıza çok teşekkür ederim her birinize sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Elinize saglik, ben hic yapamam herhalde..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. denemeden bilemezsiniz bende öyle diyordum iste yeterki sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Tabi ki çok lezzetli ama yapma aşaması bana göre değil sanki. Yapabilenlerin ellerine sağlık. Ama bu saatte hiç iyi olmadı bu. :))

    YanıtlaSil
  7. evet ilhan bey hayli zahmetli gerçekten bende ilk yaptım ama değdi gerçekdtem yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil
  8. Bayılırımmmm.
    Kurban Bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım Allah nicelerine kavuştursun inşallah.

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Günaydın arkadaşım,ellerine sağlık içli köfteyi çok severiz...İçli köfte daha çok güneydoğu anadoluya aittir...ancak doğu anadoluda da Malatya iline mahsustur...Malatya bulgur ile yapılan her yemekte bir numaradır...Ben Malatyalı değilim,Erzincanlıyım ama açıklamak istedim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim tülin hanım çok değişik içli köfte tarifleri var kimisinin dış kısmında kıyma var kimisinde yok ondan merak ettim benim yapmış olduğum içli köfte nereye ait diye sevgiler

    YanıtlaSil