9 Haziran 2012 Cumartesi

MELOCAN KAVURMASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE DEĞİŞİK BİR TARİF VERECEĞİM BAZI YERLERDE İSMİ GIRÇIL BAZI YERDEDE TİKEN UCU GEÇİYOR BİZDE ADI MELOCAN  BAŞKA ADI VARSA YORUMLARDA YAZABİLİRSİNİZ


MALZEMELER

2 Bağ yani yarım melocan
2Kuru soğan
2 Domates
2 Sivri biber
1 Çorba kaşığı tere yağı
 Kırmızı biber
 Tuz

YAPILIŞI

Melocanı soğuk suda iyice haşlayıp soğuk suda biraz bekletelim ondan sonra iyice sıkıp doğrayalım bir tavada yağı eritelim soğanı doğrayıp kavuralım sivri biberi de ilave edelim domateslerin kabuğunu soyup kuş başı doğrayalım onuda ilave edelim kavuralım sonra melocanı da koyalım hep beraber kavuralım biraz kırmızı biber birazda tuz ilave edelim NOT sadece soğanla da kavrula bilir  kaynar suda haşlanırsa serteliyor o yüzden soğuk suyla haşlanmalı



afiyet olsun

10 yorum:

  1. degisik bir sebze ,hic görmemistim merak ettim tadinida,ellerine saglik .

    YanıtlaSil
  2. yöresel olduğundan olsa gerek fakat pazarlarda baharın satılıyor tadıda güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ordu fatsa ünye civarında melocan çarşamba samsunda falan da kırçan diye geçiyor.ben çok severim hıımmm afiyetle yiyin sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim evet birde kastamonu sahillerinde cide gibi yerlerde de tiken ucu diyorlar acaba başka ismi varmı sevgiler

    YanıtlaSil
  5. görüntü güzelde tadı nasıl acaba ?

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ ARKADAŞLAR KARADENİZE HAS BİR YEMEKDİR TADIDA HOŞTUR HER YÖREYE AİT BİR YEMEK VARDIRYA ONLARDAN BİRİ BUDA SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. Melocan ,kircil?? hic duyamadim..bilmiyorum ama eminim guzel lezzetlidir ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. evet her sebze yada değişik otların tadları vardır melocanında dadı farklı teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. tavası ve barbunyalı kavurması da olur

    YanıtlaSil