FASULYE YAPRAĞI SARMASI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE FASULYE YAPRAĞININ SARMASINI TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ BU


               MALZEMELER


Yarım kg fasulye yaprağı
1,5 Su bardağı bulgur
1,5 Su bardağı pirinç
2 Baş kuru soğan
1 Kaşık tereyağı
1 Kaşık salça
Maydanoz
Karabiber
Kırmızı acı pul biber
Tuz  

    ÜZERİ İÇİN

2 Patates
1 Kuru soğan
1 Kaşık salça
1Kaşık tereyağı
Tuz

YAPILIŞI

Yaprakları toplayıp üst üste dizelim üzüm yaprağı gibi kaynayan suya daldırıp çıkaralım soğuk suya tutalım  sıkıp kenara alalım bu arada iç malzemesini hazırlayalım soğanları ince ince kıyalım tereyağını bir tencerede eritelim  soğanları ilave edelim iyice kavuralım salçayı ilave edelim  bulğurla pirinci yıkayıp ilave edelim kırmızı pulbiberi ,kara biberi tuzu ilave edip 3 bardak sıcak su ilave edelim karıştırıp kısık ateşde pişirelim  ince kıydığımız maydanozu katıp karıştıralım soğumasını bekleyelim sonra yaprakları tek tek saralım tencereye dizelim ayrı bir derin kapta tereyağını eritelim soğanları iri iri doğrayıp  kavuralım salçayıda ilave edip 4 su bardağı su koyup tuzda ilave edelim kaynatalım patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayıp yıkayalım sarmanın üzerine dizelim kaynamakda olan salçalı suyu sarmaya koyup önce harlı ateşte kaynayınca sarma altını kısalımNOTsarmanın içini başka malzemelerlede yapa bilirsiniz mesala patatesli bulgurlu harç ile frınlanmış mısır yarmasıyla(kepirle)

afiyet olsun



Yorumlar

  1. değişik bir tarifmiş canım.çok güzel görünüyor.elerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim ziyaretin ve hos yorumun icin, ben de ilk kez boyle bir tarif okumus oldum :) harika, ellerine saglik, sevgilerimle
    AllSoCute

    YanıtlaSil
  3. yorumlarınız ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ÇOK İLGİNÇ ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :))

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim yorumunuz için sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık gerçekten dolmanız çok güzel görünüyor.İyi günler

    YanıtlaSil
  7. Değişik bir tarif olmuş, görüntüsü çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. çok değişik bir tarifmiş. bizde fasulye yaprağından daha değişik bir yemek yaparız bir ara bu tarifi yayınlıyıcam:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. evet değişik fasülye yaprağından tarifini bekliyeceğim merak ettim şimdi sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Hello Asiye, your blog is very nice and makes me hungry. ;)
    Hugs.

    YanıtlaSil
  11. Değişik bir dolma tarifi olmuş..Fasulye yaprağı ile dolma yapıldığını ilk defa okudum..Çokta güzel görünüyor..Fasulye yaprakları,taze fasulye yaprağımı?Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. hiç denemediğim ve yemediğim bir lezzet,anneannemin köydeki fasülyelerinin yapraklarıyla nede güzel olurdu,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. sevgili arkadaşlar biz fasülye yaprağını yazdan salamura koyuyoruz aynen üzüm yaprağı gibi yada difrize koyuyoruz ben difrizden çıkarıp sardım denemenizi isterim yazın fasülye yaprağı olunca uç yaprakları harika oluyor yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Yani bildigimiz yesil fasulyenin yapragi bu degilmi?? Bahceye ekiyoruz bu yaz yapraklari toplayim ozaman..Ellerinize saglik hic duymamistim..

    YanıtlaSil
  15. evet bildiğimiz yeşil fasülyenin yaprakları özellikle uç yaprakları çok taze oluyor sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar