24 Mart 2012 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ VERECEĞİM ÇOK KOLAY VE BASİT UMARIM BEĞENİRSİNİZ




MALZEMELER


1 Litre süt
1 Çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı irmi
1 Su bardağı hindistan cevizi
2 Kaşık tere yağı yoksa margarinde olurSağa Hizala



YAPILIŞI

Tencerede yağı eritelim irmiği biraz kavuralım çok penbeleşmesin şekeri ilave edelim sütüde koyup karıştıralım koyulaşıp kaynayana kadar bu arada hindistan cevizini bir tavada kavuralım borcam yada bir tepsinin altına yarısını serpelim üzerine irmik tatlısını koyalım geri kalan hindistan cevizini serpelim sonra dövülmüş fındık içinide serpelim en az 2 saat buz dolabında bekletelim sunra servis yapalım NOT sizler farklı şeylerlede süsleye bilirsiniz
afiyet olsun


6 yorum:

  1. ÇOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK,KEYİFLİ PAZARLAR...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim sizlerede güzel hafta sonları sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hindistan cevizini kavurarak yapmak güzel olsa gerek. Hiç denemedim ve tatmadım :) Merak da ettim şimdi.. :) İrmik tatlıısı bir çok kişinin olduğu gibi benim de favori tatlımdır :)

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık canım cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  5. Yazın sıcağında soğuk soğuk çok sevdiğim bir tatlıdır..Eline sağlık..Görüntü çok güzel,eminim lezzetide öyledir:)

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı sevgiler

    YanıtlaSil